Vardagen

Nyttig kost

Nyttig kost

Flera av de recept som finns på nätet kan man göra om till nyttigare alternativ. Det är utmärkt för den som tränar eller som av annan anledning vill hålla nere på kalorierna. Att tillföra extra protein är också någonting man kan fundera över i och med att detta förbättrar såväl förbränning som mättnad. Vissa receptsidor finns dedikerade till träningskost, men även på andra bloggar som denna kan man hitta bra mat som innehåller proteinpulver. Även om det är lätt att tänka sig proteinpulver som gångbart endast till desserter, finns en hel del vanlig mat som vinner på högre nivå protein.

Utbudet protein är stort och man kan hitta alla tänkbara smaker och varianter. Någonting man kan ha med sig i bakhuvudet, är att inte allt protein trivs i hög temperatur. Vassleprotein förstörs snabbt om man sätter in det i ugnen eller lagar någonting varmt. Då kan man istället välja ett bakprotein som är till för att fungera i bakverk och höga temperaturer. Flera av dessa värmetåliga tillskott bygger på kasein men det finns även de som är av vassle.

Pulvermat

När man skall hantera en diet eller förbättra sina vanor är det inte nödvändigt att helt förlita sig på pulver och annan liknande mat. Det finns faktiskt en hel del färdiga pulver som kan blandas med vatten. Främst kanske pannkakspulvret är som möjliggör smakrika mellanmål och desserter även för den med kalorigräns.

Rör det sig om ett enklare mellanmål eller någonting snabbt innan sängen, är det ofta enklast med en kasein eller vasslebaserad dryck. Den tidigare av dessa har en långsam upptagning i kroppen vilket innebär att du tillför protein kontinuerligt i flera timmar. Det kan vara bra om man vill ha någonting under natten som hämmar nedbrytning av muskler. Likaså är det ett utmärkt mellanmål som man kan stå sig på under lång tid även mitt på dagen. För snabbare upptagning är vassle ett bra alternativ som man med fördel kan använda när som helst under dagen.