Vardagen

Enkel jaktutrustning

Enkel jaktutrustning

Att jaga djur i våra svenska skogar skiljer sig åt över hela vårt avlånga land eftersom klimatet skiljer sig åt. Vi har ju allt från hav, kust och slättland till skog och fjäll. För att du som jägare ska kunna trivas flera timmar i skogen, i kyla, regn eller blåst, krävs det också att du har bra kläder och rätt utrustning. Du som jägare ställa sannolikt höga krav på dina kläder och utrustning då de gärna ska hålla under lång tid, för vem vill hela tiden behöva köpa nya saker?

Givetvis måste kläderna och den utrustning du har med dig också vara praktiska och uppfylla de behov du har eller kommer att ha under dagen. Några exempel på vanlig jaktutrustning som används i de svenska skogarna är: GPS, kniv, ficklampa, spårningsenhet för hund, hörselskydd och lockdoft.

Vilken jaktutrustning är du i behov av?

Givetvis behöver du ha kläder på kroppen! Det är väl A och O får man säga. Jaktkläder är ofta gröna, bruna eller liknande nyans. Kläderna kan också vara i camouflage för att bättre kunna smälta in i omgivningarna och inte vara så synliga för djuret som ska jagas. Kläderna måste också vara bekväma för vem vill ha på sig kläder som stramar åt eller är obekväma att ha på sig på andra sätt? Kläderna måste även vara rörliga så att du kan vara så smidig som möjligt samt vattentäta för att kunna tåla vädrets makter. Kläderna bör också vara tillverkade i ett tyst material så att du slipper gå runt i skogen och prassla så fort du rör dig. Du kommer behöva kläder med bra fickor så att du får med dig den utrustning du behöver.

En ryggsäck är en annan viktig sak för att få plats med nödvändig jaktutrustning, såsom jaktradio, kompass och annat. För jägare finns nästintill oändligt utbud av olika typer av jaktutrustning. Jagar du med hund behöver du viss utrustning medan åteljakt kräver en annan. En termos med kaffe, vapen och tillbehör samt utrustning för första hjälpen kan vara de viktigaste sakerna inom jaktutrustning att ta med sig ut i skogen. Ska du även campa ute i skogen krävs det ytterligare utrustning i form av ryggsäck, saker för att kunna tillaga måltider och så vidare. Följ denna hänvisning för ytterligare exempel på allt inom jakt.