Vardagen

Klicka hem din massagepistol från Myslandet

Klicka hem din massagepistol från Myslandet

Massagepistoler är ett relativt nytt fenomen på marknaden för träningstillbehör. Detta verktyg hjälper dig som tränar hårt att återhämta dig från dina träningspass. Det är en handhållen pryl som kan hjälpa dig att lindra muskelspänningar och värk. Men vad behöver du då veta innan du klickar hem din massagepistol från Myslandet? Läs vidare så ska vi förklara vilka fördelarna med dessa tillbehör är!

Varför bör jag köpa en massagepistol från Myslandet?

Massagepistoler ser vid en första anblick ut som något som snarast hör hemma i en verktygslåda. Men en massagepistol från Myslandet bör du istället lägga i din träningsväska. Den vibrerar och masserar din kropp genom att snabbt och upprepande gånger stöta till din kropp med massagehuvudet. Många produkter av detta slag har flera massagehuvuden i olika former som du kan växla mellan.

Vilka fördelar har då detta, undrar du förmodligen. Massagepistoler används av såväl styrketränande atleter som av löpare och andra fysiskt aktiva personer. Anledningarna till detta är flera och vi går igenom dem nedan.

Fördelarna med massagepistoler

Till de främsta fördelarna med att använda en massagepistol hör bland annat att verktyget:

  • Minskar din träningsvärk. Träningsvärk är en slags värk eller stelhet som ofta smyger sig på efter att du har tränat. Detta gäller i synnerhet om du har tränat ovanligt hårt eller använt dina muskler på ett annat sätt än vad du brukar göra. Dina muskler kan då bli stela, ömma och svullna. Symtomen uppstår ofta 12-24 timmar efter träningspasset och varar vanligtvis i cirka ett till tre dygn. Genom att massera dina muskler med en massagepistol från Myslandet kan du minska din träningsvärk. Det gör att du fortare kan återhämta dig mellan träningspassen.
  • Hjälper dig att värma upp dina muskler. Massagepistoler kan även användas som ett redskap för att värma upp musklerna. Massagen ger ofta minskad muskelstelhet och muskelvärk vilket har visat sig kunna öka rörelseomfånget. Vibrationerna från verktyget kan även förbättra din blodcirkulation.
  • Erbjuder en kostnadseffektiv massage. Massagepistolen kostar förvisso lite grann att köpa in. Men då du använder den flertalet gånger kommer det snabbt bli en lönsam affär. Det kostar nämligen betydligt mer att regelbundet besöka en massör.