Vardagen

Träna hemma

Träna hemma

Det finns massor av anledningar till varför vissa inte trivs på gymmet. Det kan vara för att man känner sig i för dålig form och känner skam inför detta och detta är en vanlig anledning. Detta är såklart den tokigast av anledningar då det innebär att träningslokalen inte känns passande för dem som behöver träna, vilket ju i sig helt säger emot hela konceptet med en träningslokal!

Att inte våga sig till gymmet eller att föredra att träna därhemma av någon annan anledning ligger till grund för varför så många väljer att träna hemma istället för på gymmet. Det finns massor av bra redskap som man kan köpa för användning i hemmet och det finns massor av träningsprogram som man kan ta del av både på nätet och i böcker. Man kan alltså enkelt träna och ha det kul hemma när det passar en själv och när andan faller på.

Enkelt att hinna träna

Att slippa packa väskan full av någorlunda snygga kläder kan även det vara en anledning till att man väljer att träna hemma. Hemma kan man träna i en ful gammal t-shirt medan man kanske vill se någorlunda proper ut på gymmet. Hemma kan man till och med träna i endast shorts och träningsbehå medan det för de flesta känns aningen avklätt bland främlingar på ett gym.

Fördelarna med att träna hemma är många och ett flertal träningsexperter ställer sig helt bakom denna idé. Man behöver alltså inte släpa sig iväg till gymmet om man inte vill, man kan köra både styrka och kondition hemma i vardagsrummet hädanefter.

Att träna hemma kan även bli kul då man kan involvera andra familjemedlemmar så som de små barnen till exempel. Sätter man på lite hög musik och börjar hoppa runt så kommer barnen även de aktivera sig istället för att sitta framför sin iPad, så man har mycket att vinna på att träna hemma.