Vardagen

MSM-pulver för håret

MSM-pulver för håret

För dig som vill få starkare naglar och tjockare hår är MSM-pulver ett utmärkt kosttillskott. MSM är en speciell svavelkälla och även en av de viktiga beståndsdelarna i kollagenet, den typ av protein som används för att bygga upp just naglar och hår. Även musklerna och skelettet stärks av MSM. Idag kan du enkelt beställa MSM-pulver online till bra priser. Kolla upp så att du får ett så rent kosttillskott som möjligt, gärna 100 %. För att kroppen ska kunna skapa och tillverka nya celler, samt för att den ska lyckas producera aminosyror och enzymer, krävs MSM. Även många andra saker i kroppen är beroende av MSM för att kunna fungera som de ska och framförallt, för att kroppen ska kunna ta upp ämnena. Några exempel är B-vitaminerna B1 och biotin. Dessa vitaminer behöver MSM för att kroppen ska kunna ta upp vitaminerna. Om du exempelvis tar biotin som tillskott för ett starkare och friskare hår är det väldigt viktigt att du har tillräckligt med MSM, annars kommer inte koppen kunna dra nytta av biotinet.

Så får du i dig svavel på ett naturligt sätt

Svavel finns naturligt i många olika livsmedel, bland annat får du i dig svavel när du äter kött, fågel, ägg och olika grönsaker. Beroende på om du har brist på något eller helt enkelt vill stärka kroppen finns det många typer av kosttillskott att ta. Om du styrketränar finns en rad bra kosttillskott som kan optimera träningsresultaten. Bland annat är vassleprotein och kreatin två effektiva tillskott för den aktiva personen. Kreatin har en prestationshöjande effekt medan vassleprotein är till för själva återhämtningen då det snabbare på den. Just MSM-pulver är något som fått ett otroligt stort gensvar och som även kallas för ”mirakelmedel”. Detta pulver kan hjälpa om du lider av håravfall eller torr hud med sprickor. Även återhämtningen efter din träning blir effektivare och det kan lindra träningsvärk. Vid stelhet och smärta i leder kan detta kosttillskott även komma till användning eftersom det förbättrar funktionen i lederna.

MSM-pulver om du har artros

Undersökningar har gjort på detta område. Det har i resultaten av studier, där man även gjort tester parallellt med placebo-mediciner, att MSM-pulver lindrar besvär vid artros, och ökar livskvaliteten för de sjuka genom bättre funktion av kroppen.