Vardagen

Värm kroppen med infraröd bastu eller kroppsvärmare

Värm kroppen med infraröd bastu eller kroppsvärmare

Värm kroppen med infraröd bastu eller kroppsvärmare

För avslappning, rehabilitering eller smärtlindring? Det finns flera orsaker till att använda en infraröd bastu alternativt mindre kroppsvärmare med infraröd värme. Vad finns det för olika alternativ på marknaden att välja på?

Ryggvärmare med Turmalin

Ryggvärmare är en väst som först kopplas in till ett vägguttag. Den blir sedan varm och kan tas på för att värma både rygg oh mage. Med kardborreband fästes den tydligt och hålls på plats. I dessa västar kan det exempelvis finnas turmalinstenar som håller värmen. I en modell finns exempelvis 335 stenar som är i stenkornstorlek. Via en kontrollpanel går det att välja hur varmt det ska bli mellan ca 35 grader och 70 grader.

Inframadrass

Personer som lätt blir stela eller frusna kan ligga på en inframadrass. Värme skapas av infraröd strålning som påverkar hela kroppen. Kan exempelvis användas av personer med konstant smärta eller reumatism. För alla som vill ha en mjuk och behaglig och långvarig värme.

Benvärmare med Turmalin

Benvärmare med Turmalin fungerar på samma sätt som ryggvärmaren. Skillnaden är bara utformningen och därmed vilka kroppsdelar som ska värmas. Ett effektivt sätt att värma upp benen och fötterna då värmarna omsluter dessa delar. Det finns även värmare enbart för fötterna – som därmed inte går upp på vaderna.

Infraröd bastu för en enda person

Infraröd bastu förknippas främst med en bastubyggnad eller ett basturum där flera personer får plats. Ett sätt att umgås eller bara få skön och varm avslappning. Är det däremot enbart för att få värme (exempelvis som rehabiliterande åtgärd) finns en mindre och billigare modell att välja.

Det är en portabel infraröd bastu som kan tas med i en väska. När den ska användas sätts den upp kring en vanlig ”campingstol” med rygg. Personen som sitter i en sådan infraröd bastu har enbart händerna och huvudet utanför. Det blir därmed ett sätt att alltid kunna ha med sig den sköna och avslappnande värmen, exempelvis på en resa.

Till skillnad mot de produkter som nämns ovan värmer denna upp i stort sett hela kroppen. Fördelarna mot att välja en klassisk bastubyggnad är:

  • Priset
  • Flexibiliteten

Dessa kan köpas för mellan 3000 – 5000 kr vilket är långt under vad en klassisk modell kostar. Det är däremot inte lika trevligt som att basta tillsammans.